Dr.Öğr.Üyesi

Abdullah UÇAR

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

Hakkında

2011 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2 yıl acil servis hekimi olarak görev yaptı, sonrasında 9 yıl aile hekimliği yaptı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi AUZEF Felsefe Bölümü’nde lisans eğitimini sürdürmektedir. 2022 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı kurumda dekan yardımcısı olarak idari görevini sürdürmektedir.  Sağlıkta insan gücü planlama, dijital epidemiyoloji, mekansal epidemiyoloji, sağlıkta büyük veri, salgın modelleme alanlarında akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye COVID19 Pandemi İzlem Ekranı (TURCOVID19) projesini yönetmektedir. Ctf Panorama Dergisi, Cerrahpaşa ve Çapa Genç Tıbbiyeliler Platformu, İyilikhane Çocuk Derneği, Sağlıkta Hamilik Topluluğu ve Halk Sağlığı Düşünce ve İnovasyon Topluluğu kurucu üyesidir. İSAR Tıp ve Ahlak Çalışma Grubu, Sosyal Araştırmalar Derneği üyesidir. GENÇ dergisinde aylık olarak sosyal içerikli yazılar yazmakta, belirli aralıklarla Anadolu Ajansı’nda analiz yazıları yazmaktadır. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağımlılıkla Mücadele Programı’nda Sağlıklı Yaşam modülüne danışmanlık yapmaktadır.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri